Friday, December 24, 2010

liku-liku hidup....

15 november 2010

duit bebudak rumah aku yg aku pegang dlm maybank hilang RM2300. disebabkna kebodohan n kecuaian aku dan disebabkan oleh pihak yg paling bodoh xtau nk cari duit secara halal.


19 disember 2010

hp aku hilang di Hatyai, Tahiland. xtau cm na boleh hilang...terjatu masa aku duduk maybe...



:- dugaan-:

Saturday, December 18, 2010

Bravo Malaysia!!!

kali ni aku pny en3 agak berbentuk kenengaraan...huhu....

Tahniah Malaysia dpt masuk final utk AFF cup utk taun ni...hehe...


guess wat? im at Katyai Thailand skrg..huhu...

Wednesday, December 1, 2010

selamat bercuti...

budak sekolah dh ct lama dah, aku baru nk start cuti...huhu...

sori guys, dh lame x update blog ni bcoz of aku bz dgn final exam utk sem ni yg dh pon selamat berakhir semalam...hari ni, aku pn g lah bercengkarama di Damansara, tgk wayang...huhu...

mlm ni, aku akan bertolak balik ke kg halaman nun di utara...huhu...thats mean, blog aku ni mgkn akan beku lg..huhu...

ok, gudbye Tg. Malim...   Perlis, nantikan kepulangan ku...

Monday, November 22, 2010

demam exam...

ada ke istilah 2 dlm hidup aku ni??? pernah ke aku demam sbb nk exam?...

aku rasa x pernah pon kot...haha...

esok, mula lah final exam aku utk sem ni...

23/11/2010 - HIS3033
24/11/2010 - HIA3023
25/11/2010 - BAL3133
------
------
------
30/11/2010 - BAS3013

tu dia aku pny exam paper. korg jgn gatal2 nk tny subjek apa, just tau kod sudah...haha...\

korg doakan aku ek...insya Allah, aku boleh fokus pd stdy n exam aku...lupakan kejap masalah yg melanda aku....

k, thanks!

Sunday, November 7, 2010

ke'lazy'an...

salam guys n hepi sunday!!!

korg paham x apa maksud title aku 2? itulah dia perosak bahasa jiwa bangsa.

seminggu dh berlalu utk stdy week, tp, aku je yg x habis stdy lg...y? its becoz im so damn lazy!!! huh!

huh, esok bermulah ct aku 2 minggu utk raya haji...emm, rabu ni Insya Allah, aku balik kg. mcm besa nek tren...so, aku berharap sgt korg semua tlg doa2 banjir akan surut...emm...

so, ari ni, hepi sunday kan? stdy ke x???

Monday, November 1, 2010

011010

pejam celik, makan, tidor, berak...dh masuk bulan 11 @ org kg gau sebut november... dh nk ujung tau...cepat jer masa berlalu yg bermaksud lg cepat gua akan jd lebih tua...

bulan ni sgt penting bg gua utk sem ni...dh nk final exam...huhu...kalu korg nk tau, gua tgh stdy week skrg n pas ni ct raya aji 2 minggu...pas2 terus exam....huhu...emm korg doakan gua, k...tahanks!!!

Sunday, October 24, 2010

kesayuan...

teiba ja aku rasa sayu bila tgk gambar2 kawan2 aku kat fesbuk....rasa seron ok pon ada bila diorg g jejalan kat tempat diorg yg kat obersea tu...hmmm, jeles plak aku tgk..tu la, org suh gbelajar obersea x nak...

yg sayu tu, maybe dh lame x jumpe diorg ni...huhu

antara kawan dgn awek...kawan lg penting doh!!!

Saturday, October 23, 2010

damn bz...

first of all i want 2 say sorry if my english broken b4 u say to me its sound stupid when u speak english!!!

ok, although my life now free of any asignment that made my head no peace every time, but i have duty on my club 4 this weekend. im damn busy u know!!!

astaghfirullah..i never mencarut b4  this...

Thursday, October 21, 2010

20102010

angka tersebut sangat lawa....tarikh keramat @ x aku x tau...kalu keramat pon buka sebab tarikh...tarikh adalah nombor dan hari tersebut, xde maknenyer nk keramat @ x. nonsence!!!

Sunday, October 17, 2010

happay sunday!!!

title tiada kaitan dgn etri...

mcm biasa, setiap sabtu mlm aku akan tercangak kat depan tv3 bg melayan nafsu aku utk meleyan cerekarama...cita td, 'berdosakah aku'. memg bes! gua x bohong cakap lu!

tp, 1 benda yg gua rasa kurg patut, apasal bila cita melayu ja, bila part nk mintak maaf kat mak @ ibu @ mami @ mama @ seangkatan dengannya, anak tu akan cium kaki... y? y? y?

runsing aku, awat, dpt cium syurga ka kalu cium kaki mak tu?

aku pernah dgn sorg ustaz ni ckp yg 'Syurga di bawah telapak kaki ibu" tu bukan hadis Shohih..ok, korg jgn nk tny lebih2 kat aku, kalu nk tau, g cari org yg lg pakar bab agama ni...

aku rasa, x payah kot, dok p buat scene cium kaki tu, nnt takut2 tersalah plak...

Wednesday, October 13, 2010

kemalasan..

orang ni, kalu dh malas tu malas jugak!

kalau org bg sepinggan nasi pon, dia x kan mkn, nk kena suap plak tu!!!

Monday, October 11, 2010

ikhlas...

title xdak sangkut paut dgn en3...

jauh di sudut ati aku, aku kesian, bersalah...tp, apa boleh buat...aku insan yg lemah...

ya Rabb, bantulah hamba Mu ini..

Sunday, October 10, 2010

lawak komanwel


Situasi : 3 orang kawan di hadapn tv.
Saluran : TV1.
Rancangan: sorotan harian Sukan Komanwel.
Acara: angkat berat

Jo: Eh, hebat ek dia angkat. Berat tu.
Bootunque n MJ: Hahahaha (gelak terkekah-kekah)
Bootunque: Memang lah dh nama pon angkat berat kan.

Jo: yg tadi tu, kategori apa? Injek ek?
Bootunque n MJ : hahahahahahahahahahhahaha….
MJ: clean n jerk lah…

101010

tarikh 2 kira keramat ke? istimewa ke? special ke?

bila da tarikh berturut cm ni, org sibuk nk pilih tarikh ni nk bersanding, nk akd nikah..huhu..


060606, 070707, 080808, 090909, 101010

Kalu aku nk kawin taun 2017, da ka terikh 171717???

Hmm…

Wednesday, October 6, 2010

kenagan terindah..

Dlm kesibukan yg melanda, aku tetap nk masukkan entry ni…Pernah x korang teringat @ saje2 mengingat balik kenangan lama korang masa zaman kecik-dulu??? Ye lah, kot2, mase sebelum tidor, tengah kat dlm tandas ke @ kat mane-mane jer yg boleh menyebabkan imaginasi korang terlayang ke masa lampau…

Malas aku nk merepek byk2, layan video nih.

video

Amacam, video ni aku amik dr fesbuk salah sorang kwn aku. Aku pon lpa sapa, jgn marah… bila tgk video ni, terus terimbas kenanganku ke zaman kanak-kanak, memang masa kecik-kecik dulu, zaman kanak-kanak riang ribena, selalunya apa yg kita main dgn kwn yg berunsurkan perlawanan, mesti nk menang. Kalu ade org bt dajal, kita akan lawan habis-habisan sampai boleh nangis..haha..korg pon mcm 2 kan…kalu x, kesian lah, x normal lah korang…

Sunday, October 3, 2010

perihal menolong...

Actually, bila habis aku taip untuk entri ni, aku terpikir sama da nk post @ x…ahhh, lantak r, aku nk post gak. Apa yg aku dh tulis adalah berbunyi spt berikut:

Aku malas dh membebel kat blog nih, nnt x pasal2 org cop blog aku ni, blog bebel mcm mak nenek…

Huh, tp, aku still nk ckp gak.

my dear blog…
Aku bukan nk mengungkit, tp, aku gak insan biasa yg ada perasaan…
cerita dia cenggini...bila org mintak tolong, aku ckp x nak! Ya, aku da reason aku sndr y im prefer not to help. +pula aku tgh ada keja yg rasa lebih pntg…
Bila aku ckp x nak, terus org ungkit yg dia pernah tolong aku, selalu sgt tnp diminta pon tolong gak…tp, cara ayat dia mcm aku x pernah tlg lgsg! Aku rasa, apa yg aku dh pernah bt lg lebih kot, aku bt benda yg menguntungkan semua org, yg benefit dia pd org yg lebih dr sorg n hampir semua yg hidup dgn aku…

Perlu ke aku nk ckp semua ni, nk ungkit balik 1 per 1 apa yg aku dh buat…Ko ade???

Saturday, October 2, 2010

Luahan hati seorang yang bernama lelaki…

Ah, jiwang pulak tengok title kat atas tu kan…huhu…sbg seorang lelaki, aku pernah terpikir utk memperisterikan seorang wanita…wanita yg mcm mana, ni aku nk gtau ni, sabo2…

Masa balik raya kat kg ari tu, di dalam bilik mandi…
Aku terpikir yg aku nk cari perempuan yg :
1. Boleh memasak & mengemas
2. Menyayangi aku mcm dia sygkan diri dia.
3. Sygkan parent aku mcm aku sygkan diorg
4. Boleh jaga parent aku kalu diorg sakit.
5. Boleh menjahit (ni, kalu da bagus r…)
6. Ada agama, ada rupalah sikit…
Ni, kira mcm ciri2 wanita idaman aku ler..huhu…

Benda ni, aku boleh terpikir disebbkan oleh tv yg byk tayang pasal cita2 yg boleh dikira menarik ler ..sarat dgn pengajaran..so, aku pon terpikirlah perkara mcm ni… x salah kan?kan?

aku pon x tau cm na lah aku boleh terpikir benda cm ni..huhu...

p/s: kpd wanita yg mempunyai ciri2 di atas n masih single, boleh lah masuk line...huhu

Friday, October 1, 2010

011010

hai guys! to all muslilm, assalamualaikum...

bila korg tgk title entry aku tuh,mesti korg dh dpt pikir pa yg aku tulis utk entry kali ni kan. kan?

sedar xsedar dh masuk bulan 10 @ org kg aku sebut bulan oktober...cepatnyer masa berlalu...

btw, aku nk mintak mahap pd korg sume coz dh lama x update blog aku ni...hampir sebulan aku xupdate...emm, balik ct raye dh 2 minggu, balik meh ke tmpt yg aku belajar ni pon dh 2 minggu sejak habis ct raya...emm, di sebabkan ke'busy'an yg melanda, aku x sempat lgsg nk update blog ni, just sempat baca 2, 3 blog korg jer...sori guys, weekend ni, aku qada',k..haha

mlm ni, aku akan sambung bt asimen,tp, azan kat era fm baru jer habis n aku dh mula mengantuk!

Friday, September 3, 2010

lepas posa, nk raya lh pulok...

dh lama gak kot aku x update blog, x lah lama sgt, just minggu lepas ja kot..so, aku rasa nk menaip lama sikit, korg jgn segan nk baca lak..huhu..bukan aku malas nk update tp, bz doe, bz ke..boleh la...

satu
aku nk ucap, selamat menyambut ari kemerdekaan yg ke 53...w/p dh 3 ari berlalu, semangat 2 still ada. better late than never!!!

dua
pejam celik, dh masuk bulan 9. kalu korg pon x sedar mcm aku ni, meh aku nk tolong peringat kat ampa semua,yg kita dh masuk 3 hari bulan sembilan dan tgl 2 jam lg akan masuk 4 ari bulan sembilan. masa yg berlalu seperti tidak terasa...cewah!

tiga
esok malam aku akan naik tren KTM Intercity utk balik ke kg halaman aku yg ada di perlis...4 wat? of cos aku nk balik raya dgn family aku yg tercinta...lama doe aku x balik, sejak dr awal sem ari tu, 12/7/2010. hampir 2 bulan, ok...owh rindunya aku...

ramai org dh balik, tp apasal aku balik esok? sebabnya, esok pg aku nk p KL dulu..huhu...

sblm aku terlupa, mcm besa aku nk pesan yg aku myb xmelayari alam maya ni selama 2 minggu lah, sebab kat kg aku 2, xdak kemudahan internet, bukan sbb aku x nak pasang, aku dh aply kat TM, tp, depa kata umah aku x leh pasang ternet...sabor je lah...

empat
kesempatan ni, aku nk ucap Selamat Hari Raya Adidilfitri pd korg semua. Minal Aidil wal Fa Izin..kalu aku da tersilap kata @ korg perbah terasa dgn aku, aku mintak mahap byk,k...

Wednesday, August 25, 2010

keinsafan...

bila aku baca balik blog aku ni, baru aku perasan dh agak lama aku x meng'update' blog ni yg mula2 belajar akan bersawang.

hari ni dh genap 15 ari aku n semua umat Islam menjalani ibadah puasa... sepanjang 2 jugak aku dh belajar banyak benda. ok, tujuan aku bukan utk menumpat, tp di bulan baik ni aku cuba utk menjadi lebih baik...

korg byangkan kalu kita da buat sesuatu benda @ bagi orang sst benda, perlu ke kita mengaharapkan balasannya??? lebih teruk lagi bila kita ungkit balik apa yg kita dah bagi pd orang 2, n mintak balik sama seperti yg telah dibagi....

korang paham x???

p/s: renung-renungkan dan selamat beramal...

Saturday, August 14, 2010

ramadhan Kareem...

hari ni dah masuk 4 Ramadhan juga bermaksud dh 4 ari posa...

so, aku nk ucap selamat menyambut Ramadhan Kareem pd korg yg bca blog aku nih.... n selamat berpuasa...

Friday, August 13, 2010

kisah perempuan pelik...

Semalam di kedai makan…

Aku: dik, milo ais 1 brape ringgit?

Budak tu: rm 1.50

Aku : cam ais?

Budak tu: rm 1.30

Kawan aku: kira brape…

Budak tu : jap ye… (sambil kelurkan pen, terkial-kial…) milo ais 4, cam ais 1..

Aku:RM 7.30

Budak tu: eh, eh, cepat ek kira..pandai ek kire…hehe..hehe…

x habis2 dia gelak, xtau ape yg dia suke tah. Pelik aku terbahagi kpd 2:
1-kenape dia sgt suke????
2- xkan benda yg biasa tu pn xleh nk congak..dh lame mane dah dia kire harga org minum…

1st time aku jumpa org yg mcm 2...

Saturday, August 7, 2010

gua vs smoker

Salam u all… n salam sejahtera kpd yg non-Muslim…
U all, memg my frenz lor….hehe…

Kali ni aku nk guna bhs yg sempoi sikit. Aku nk tukarkan ‘aku’ kpd ‘gua’…haha…biar r poyo sekali sekala…

Ok2, balik pd niat aku yg asal tulis en3 ni… eh, salah gua.

Dh lame gua pikirkan benda ni… persoalan yang selalu timbul dalam benak pikiran gua ni adalah seperti berikut:

Kenape smoker boleh beli rokok yang harganya hamper rm 10 @ lebih stiap ari, tp, x boleh beli brk keperluan asas utk diri sndr???

Ye lah, kalu sekali dua guna barang gua, gua xkisah. Tp, kalu dah every day, every time sape x bengkek… ye lah, yg gua pernah ckp, barang ribu riban boleh beli tp yg
seringgit dua x boleh beli…gua bukan kedekut ok! Tp dia yg kedekut dgn diri sndri x bertempat lak tu…

p/s: just luahan hati. Xdak kena mengena dgn smoker yg masih idup @ yg telah mati

Sunday, August 1, 2010

01082010

salam semua...peace all...

sedar x sedar dh masuk bulan ogos @ org KL sebut bulan 8...

1 peristiwa penting n 1 peristiwa kurang penting yg bakal jd bulan ni...

1. ramadhan bakal menjengah ke dalam kehidupan kita..korg jgn buat x tau yg kita dh nk kena posa selama sebulan...selalunya posa lupa, tp baju raya dh siap 4@5 pasang...

2- sambutan ulangtahun kemerdekaan ke 53...

p/s: aku dh beli tiket balik kampung utk raya tau...huhu..

Monday, July 26, 2010

zaman telah berubah..

dulu masa zaman sekolah.
org sibuk bercakap dia ni marka kawan ni. dia tu awek kwn tu.dia nu gepren kwn nu...

sekarang zaman hidup di Universiti.
dia ni dh bertunang degn dia ni. bakal laki dia arkitek. dia dh 6 bulan, lagi 3 bulan nk beranak...


tp, aku sekarang, masih spt dulu...single n available!!!
p/s: sesape yg nak kan aku boleh tinggalkan komen kat bawah...

Thursday, July 22, 2010

menaopause...

J : Bla, bla, bla, bla…..bla, bla…perempuan yang menopause…

Aku : j, ko tau ke ape maksud menopause tu?

J: menopause tu mati pucuk.

Aku : hahahahaha

J : eh, bukanlah………….

Tuesday, July 13, 2010

muka saya nampak macam david villa...

ptg td dalam bilik kuliah.

lect : saya rasa muka saya nampak mcm David Villa lah...

kitorg pun gelak terkekah-kekah...

Tuesday, July 6, 2010

bila kena puji semuanya kembang...

Salam semua….
Actually dah lama aku nk update aku pny blog yg dh agak bersawang ni…apsal org selalu sebut bersawang ek??? Da spider yg meh buat sarang dia ke??? Entah, aku pun x tau. Aku ikut je apa yg org selalu tulis kat blog diorg (org yg blognya aku baca).
Perkembangan aku yg terbaru, aku baru jer abis buat ROS – Rancangan Orientasi Sekolah selama 2 minggu kat salah sebuah di Arau.
Huh, teruja gak bila bebudak ucap:
Assalamualaikum, cikgu…
Huh, perasan x habis aku ni. Haha…
Satu ari tu, aku masuk ke kelas form 1. Kelas yg no 3 @ 4 entah. Kelas ni, semua budak laki. Kalu dah kelas ke 3 @ 4 tu, paham2 jelah…
Tp, aku sebagai guru pelatih je yg relif kelas, aku x ngajar lah ari tu, just sembang2 berbual kosong…yg aku x tahan tu, ada sorang budak ni cakap :
“Cikgu, ni kali pertama ada cikgu puji kami”.
So, dalam ati aku kata, kesian depa ni. Ni mungkin sebab nil ah, kelas ni nampak kurang tersusun, bersepah. Aku gak perasan yang aku ni, dh guna psikologi aku puji bebudak ni. Huhu…biar diorg rasa best n semangat nk belajar…

Wednesday, June 9, 2010

memenuhi masa lapang....


Pejam  celik, makan, kencing, berak, tidur…dah masuk bulan jun @ org kg kata bulan 6. Aku org kampung, so, aku panggil ia bulan 6. Huhu…
Mgu lepas aku da update blog ni, tp, aku xde update byk sgt, coz entri yg aku masukkan sebelum ni, entri yg terlintas d fikiran aku ni n aku taip terus masukan entri 2 (entri yg kat bawah ni). + lg masa 2 aku kat restoran, so masa aku suntuk.
Ok, merepek byk dh aku ni. Entri ni actualy aku nk citakan pd korang suma yg selalu merindui aku. (PERASSSSAN!!!). byk crita yg aku nk crita ni. Kiranya dah sebulan aku bercuti, sebulan gak aku dk kat kg aku ni…masa yg berlalu bagaikan tidak terasa…cewah.
Strik 2 da point.
1st story.
Mgu ke2 aku ct aku masuk keja kat tmpt lama aku pernah keja sblm aku masuk U. aku memg fikir x nak keja ct ni, letih r…tp, kalu da org nk bg aku keja mengajar ke apa ka, ak on jer…berbalik pd crita aku ni, aku just keja 4 ari. 1st day aku keja, aku balik umah aku ckp kat mak aku kta letih sgt. Mak aku ckp kalu letih x payah keja. Huhu…sempoi kan…
Aku ckp kat tokey aku kata aku nk berenti coz nk tlg parent aku kat umah. Aku pn ckp la yg aku da baca novel, dlm novel 2, dia kata “tiada perkara yang lebih baik berbanding berbakti kepada kedua ibu bapa”. (RAMLEE AWANG MURSHID,Bagaikan Puteri)So, nasib baik dia paham, aku x ckp pn la yg aku x larat. Huhu…
2nd story.
Lepas ja aku berneti keja, aku menjadi penghuni rumah aku yang tegar. Memang aku dok ja kat umah, keluar bla perlu n kadg2 keluar melepak dgn kawan2…ye lah, dh kata nk berenti keja nk tlg parent kan, so, aku dok umah dh jd mcm ‘House Son’. (wujud ke x istilah 2, aku pn xtau).
Yg aku kata house son 2 coz bila aku bgn pg yg x berapa dh nk pg aku kemas katil, sapu rumah, sidai kain. Pas2 aku lepak jap, layan novel ke ape ker. Pas2, aku g kedai beli ikan & sayur. Pas2 siap2 siang ikan, sayur n siap2 masak. So aku dh jd tukang masak utk ct ni. Huhu…

Tuesday, June 1, 2010

aku akan mati!!!

kalu korg nk tau mlm semalam aku da chating dgn sorg member aku ni....korg nk tau apa dia kata???

dia kata dia mimpi aku mati...

aku x blh nk tulis byk2 kat cni. aku nk cepat...nnt aku explain lbh2, k...huhu...

p/s : hidup insya Allah, mati itu pasti...
---Laksamana Sunan dlm Ramlee Awang Murshid-----

Friday, April 30, 2010

selamat tinggal,

oops, jgn sedey2, aku just nk rehat je dr berbloging ni. malam ni aku akan balik ke kampung aku.

ak akan cuti selama kurang lebih 2 bulan. sampai bulan 7. kat kg aku, mgkin x boleh nk melayari blog korg @ nk update blog aku, ye lah, kat umah aku x de ternet ler...

so, gudbye all. thanks coz sudi lg baca blog ni...

insya Allah, bila buka balik sem depan, aku akan sambung balik blog aku...

PERLIS TUNGGU KEPULANGAN KU!!!!

p/s: x sabar nk menghirup udara perlis...

Tuesday, April 27, 2010

seleasai sudah...

alhamdulillah, selesai sudah sem ni... td, last paper aku final utk sem ni...

harap yg terbaiklah, Insya Allah...

aku nk keluar tajuk ciit, mlm td si miji ckp, yg dia x suka kat blog aku ni, bila baca profile aku...korg jeling sikit yg kat sebelah kanan tu, bawah gambar butang merah tu...

dia kata x suka coz aku tulis aku ni bodo lah n lain2... mybe aku ni pandai lah kot ek.ek eleh, poyo r plak...

entah ler, aku pn x tau apasal aku letak profile cm 2. nama pn blog penyamaran kan...hehe...

korg rasa cm na????

Saturday, April 24, 2010

mood : kepala ku x stabil / penilaian terhadap diri

ari ni ari ke 2 aku exam... lepas 1st paper aku ari selasa lepas..huhu..

subjek major yg agak mengecewakan...tp, harap2 ok lah...insya Allh, aku dh bt yg terbaik...

masa ni aku sgt mengantuk. letih...huh...

ok, tamat. bawah ni aku nk sambung ckit...sori r kalu terlebih pjg n buatkan korg rasa boring lak...


aku terpikir benda ni sebelum aku masuk mandi ptg td. aku masuk ke bilik air lah, xkn benda 2 pn aku nk kena explain...

ok, actuly aku terpikir pasal diriku yg selalu memprotes @ mengomen ttg apa2 pasal org lain. hampir semua benda nk komen. n yg paling buruk perangai aku ni adalah rasa apa yg org bt semua salah... rasa mcm aku ja yg perfect...

tp, bila pikir balik, mesti sesorg 2 da sebab dia sendiri bila dia bt cm 2...dh jenis dia mcm 2, nk bt cm na kan. kalu aku suka mkn ikan, bukan semua org suka mkn ikan. so, bt pa aku nk kisah ttg idup org lain pd hal xdk kena mengena dgn aku pn...yg nk susah nya dia, dia xpernah kacau hidup aku...

sori ter'emo' lak...

Wednesday, April 21, 2010

final exam coming!!!

actualy ptg td aku dh mengahadapi 1st paper utk final sem ni...eh, dh pukul 1 pg. pembetulan: bukan ptg td tp, ptg semalam. hehe...ada paham???

aku pny exam kali ni, stat 20/4/2010 sampai (hingga) 27/4/2010



agak padat sebenarnya, tp agak awal habis dibandingkan dgn sem2 lepas...so, wish me luck, ok..

sebelum aku terlupa aku nk memohon maaf kalau2 ada sekiranya aku menyakitkan ati korg selama aku selama aku berblog ni, secara sengaja @ x sengaja.

Sunday, April 18, 2010

makan berbunyi...

masa aku tgh taip entri ni, da sebahagian kwn2 aku yg  tgh solat magrib n 2 org kwn aku yg tgh makan. aku dh solat ok.

pelik ke lelaki mkn bunyi???
kalu perempuan, memang sangat pelik.
da org kata normal lah kalu lelaki mkn bunyi.
ye ke???

kalu aku, akan cuba elakkan mkn bunyi.
rasa cm x best jer kalu org dgr kita makan cap,cup, cap, cup, cap...

terpulanglah.

aku ok jer..hehe...update just nk elakkan blog ni dr bersawang...

Saturday, April 17, 2010

penilian terhadap orang...

aku baru je balik dr umah abg aku... dgn 2 tujuan yg hampir2 sama...

g nk jumap my mom n dad yg baru balik dr Umrah n nk tgk anak buah baru aku 2... comel sgt...hehe...2 anak buah @ anak sedara...
anak sendiri??? hehe..xtau lah bila...hanya takdir yg menentukan...chewwah!

ok, cerita ni kurg berkitan dgn title entri ak... just 4 intro...sori...

ok, kat umah abg aku 2, da mak mertua dia @ mak isteri abg aku ni. paham??? dia jaga anak dia @ isteri abg aku ni. ya lah kan dalam pantang..

baiknyer dia...memang salah telahan aku selama ni...aku ingat dia ni jenis org yg 'act'...

tp, bila dah dok lebih kurg 2 hari 2 malam kat c2, barulah aku tau n sedar yg kita x boleh nak 'cop' sesorg tu just sekali berjumpa...

makcik, saya mintak mahap byk2...tp, aku malu lah nk mengaku...aku ni manusia biasa, ada gak egonya...

p/s: banyak pahala jaga orang sakit...

Tuesday, April 13, 2010

taik ayam hangat ke?

oops...korg jgn marah ek..title 2 saja ja...tp stil da kaitan pa yg aku bakal taip jap g n korag akan baca..



ni, pasal aku pnya tabiat skrg...eh dh lama dh sebenarnya....

aku ni, dulu x dulu lah, lebih kurang awal taun ni, start dgn joging ptg2...pas2 kena kejar dek anjing. bodo lah anjing 2...lepas jer insiden tu, teru aku berenti jog dgn alasan takut kena kejar...

pas2, aku berjinak lak dengan badminton, ikut kwn2 aku g main badminton kat gim kampus. x lama kot, pas2 aku berenti smpai skrg.

hasilnya, aku pny yg mnemang bulat ni makin bulat lah jd nya...

p/s : perlu ke aku guna ubat kurus @ krim utk bakar lemak...alah, kalu aku guna benda semua ni pn, makan melunggun, x guna gak....

Sunday, April 11, 2010

majlis doa selamat...

mlm td kat umah aku ni, da majlis doa selamat. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.
kenduri ni bersempena kitorg yg akn exam stat mgu depan... n juga kesyukuran aku dapat biasiswa KPM.
so, kenduri ni, di pny bajet dtgnya dari aku n bob. kitorg kongsi...hehe...

menu: mi kari, mihun goreng, ayam bakar, sosej bakar, bubur pulut itam n air ribena...gempak r...semua masak sendiri tp, bukan aku lah. kwn aku yg masak. ramai gak ler yg dtg +/- 40 org termasuk budak umah aku...

thanks all of my hosmate..u all memang best...

Friday, April 9, 2010

3 in 1

1st story

semalam aku dpt mesej dr abg aku yg sulung.
alhamdulillah, skrg aku dh jd uncle....
my sis in law dh selamat melahirkan baby girl seberat 3.49 kg...besar kan...
4.30 a.m, 8/4/2010.

2nd story

mlm td aku g tgk teter kat kampus U aku. teater dr budak2 minor teater...Mahakamah Keadilan, teater komedi. memg best sgt...huhu...
thanks 2 bob, bg aku tiket. eh nanti lah aku bayar.hehe...2 pn aku gtau kata nk ikut dia pg tu...naseb bek dia xbg lg tiket 2 pd org lain. kalu x, melepas lah...

3rd story

ari ni adalah hari terakhir kuliah aku...
dan juga asimen terakhir aku submit...
thats mean minggu depan start stdy week...huhu...

Saturday, April 3, 2010

Pergi x kembali...

Salam takziah kpd kelurga Din Beramboi yg kembali ke Ramatullah semalam…



Setiap yag hidup akn tetap pergi mnemuinya suatu hari nanti. Yang membezakannya antara kita adalah masa…


Mgkin terlewat aku poskan entri ni. Semalam aku agak bz + letih + sikit tensen…

Wednesday, March 31, 2010

Atan dan telur-telurnya (akhir).

Masih igt lg pasal cita Atan n telur-telurnya???

Ni, aku nk smbung.

Mlm td Atan dtg lg ke tempat telur-telurnya disimpan…bila di tengok dan teliti dan diperhati, rupan2 nya telur atan x menjadi… x menetas lah. Hehe…

Kesian Atan… rupa2 nya dh lebih hari drpd masa yg diperuntukan… kalu manusia 9 bln 10 hari kat dlm rahim ibu, telur dia 2, kalu x salah aku 21 hari kot…

Actually, Atan bt eksperimen pasal ciptaan dia tempat pengeraman telur. Eh penetasan kot… tp, x berjaya, kesian dia….

Nnt try lg ek, try guna telur katak lak. Huhu…

kesinambungan...

Actually, pa yg aku cita kat en3 sblm ni yg kat bawah ni, aku g umah abg aku adalah utk jumpa my parent. Yg akan berangakat ke tanah suci utk menunaikan ibadah umrah…

Sama2 lah doakan utk parent aku, semoga ibadah yang dilakukan diterima Allah. Selamat pergi dan balik. Kesihatan terjamin…

Amin…

Tuesday, March 30, 2010

today's schedule

8.00 am- 10++ am : kuliah di kampus.
10.15 am : menuju ke stesen KTMB.
10.30 am : bertolak ke KL Sentral .
11.45 am : sampai di KL Sentral.
11.57 am : bertolak ke Serdang dgn komuter.
12.25 pm : sampai di Serdang.
12.50 pm : sampai di rumah abg di Seri Kembangan.
5.52 pm : bertolak ke KL Sentral.
6.13 pm : samapai di KL sentral.
6.30 pm : bertolak ke Plaza Rakyat.
7.00 pm : bertolak ke Tg. Malim.
8.25 pm : sampai di Tg. Malim.
8.40 pm : terus ke Kuliah di Kampus.
10.00 pm : balik rumah.

Ni lah aku pny jadual ari ni. Dari kuliah aku terus ke KL. Dari KL, terus aku ke kelas.

**pakaian kuliah pg aku = pakaian kuliah mlm. Hehe

Sunday, March 28, 2010

kekeliruan perasaan.

serius, aku x tau pa yg jd kat aku sejak dua menjak tiga menjak-menjak ni. sikit2 nk emo...kejap ok, kejap x ok. emosi xstabil.

org ckp slh sikit nk sentap, tp, aku diam jer, bt xtau...tp, gelodak perasaan aku ni tetap berombak dlm diri ni. huh, ayat mcm sengal.

60 earth hour

tadi kami rumah aku ni, bergelap sbg tandai men'support' 60 Earth Hour.

ya Allah, selamatkanlah bumi ini...hindarilah kami drpd segala musibah drpd mu...amin.

Saturday, March 27, 2010

T3nT@n9 @ku

Tika ku memikir tentang diriku,

Aku sendiri keliru dgn diriku,

Apakah yg aku perlukan?

Apakah yg terjadi padaku?

Ya, kasih sayang itu adalah fitrah.

Mungkin pernah ada sekelumit rasa ku inginkan kasih.

Tapi, aku cuba menafikannya.

Aku takut bermain dengan permainan bernama cinta.

Orang kata cinta itu gula,

Ada yang kata cinta itu hempedu.

Aku juga manusia biasa,

Ingin dikasihi, ingin mengasihi.

Tp, aku biarkan saja ia begitu.

Mungkin bukan masanya lagi utk aku benarkan ia terus tumbuh,

Lalu mekar indah.

Biarkan ia begitu…

gajah di depan mata x nampak, kuman di seberang 'boleh pulak' nampak

Selalunya aku pikir, semua yg org lain bt tu salah. Itu salah, ini x betul. Tp, kadang-kadang aku pikir orang jugak akan pikir aku mcm 2. Sama ja aku dgn org lain..

Tp, bila dah namanya manusia, susah utk Nampak kelemahan, kekurangan, keburukan diri sendiri. Yg dia tau pasala org lain.

Susah nk Nampak kelebihan, kebaikan org lain zahirnya.

Hati manusia x dpt di zahirkan…

kefahaman...

aku juga lelaki. Salahkah kalau seseorang lelaki tu utk hidup dlm keadaan yang teratur???. Salahkah kalu lelalki hidup dalam bersih??? Kata belajar agama! Dari darjah 1 lagi dh belajar agama. Bab kebersihan dok kat bab pertama Fiqh.

Selalunya orang akan kata “ aku dah faham dia tu, dh 2 taun dok sekali”.

Tp, ye ke? Org faham aku? aku rasa org memang susah faham aku…kadang2 aku pn x faham dgn diri aku ni.

Mcm tu jugak bila aku pikir aku pn x faham orang.

Aku agak moody ari ni. Adakah mungkin orang memang x faham aku…

Friday, March 26, 2010

kisah aku yg bengong...

Aku baru ja g amik balik motor aku yg aku antar kat bengkel 2 hari lepas…

Uish, jgn pikir bukan2…aku just tukar ckit jer da benda hape tah yg rosak timing chain kot..

Ko tau, pa toke 2 kata? Dia kata “ minyak itam kering lol”…

Huh, tika itu aku merasakan diriku yg sgt bodoh…

KLIBF @ PBAKL 2010

Semalam aku sempat lg ke pesta buku di PWTC…korg jgn nk kata – ek eleh kecoh r mamat ni, org dh g lama dah…huhu…ye lah, aku tau, tp, better late than never right…

Memang best giler ah, rambang mata…kwn aku sorg 2, kata bila lah nk keja. Kalu dh keja , senang jer, buku yg nk beli boleh amik jer mcm kat libry, ni, nk kena bajet duit lh lah..huhu..student kan…

Aku melabur RM 175.40 utk buku yg aku beli kat c2, memang berbaloi-baloi…rugi sapa x g…

Korg nk tau? Kalu xnk pn aku nk gtau gak. Aku rembat 4 novel Ramlee Awang Murshid, seblm ni, aku x pernah beli novel, eh tipu. Sblm ni, aku pernah beli 2 novel spnjang idup aku, xter semalam.sempo x…hehe… lebihnyer 2, ada lah lg buku yg aku beli, bukan novel 2 jer…

Tamat cita pasal kat pesta buku…byk lg nk cita, tp malas sikit aku ptg ni…


Smbg sikit cita yg agak berkaitan..hehe, sabor ek…

Malamnyer lepas balik, aku jumpa lah sorg coursemate aku ni, bersembg pasal book fair lah, ye lah org baru balik booki fair lah katakana…dia ckp dia spend 2 rat beli buku kat book fair 2, aku ckp aku hampir2 2 rat…pas2, dia cakap, “sebenarnya, utk kita ni, 200 utk beli buku sbnarnya x byk nk dibandingkan dgn brg2 lain yg kita beli utk entertainmet n lain2”. Adus, sungguh terasa sekali…

Aku rasa mcm nk p lagi pesta buku 2…nk beli lg buku…huhu…betul p yg kwn aku ckp 2…ye lah setaun sekali…

Sori ek terpanjang lak entri kali ni, tima kaseh coz sudi baca….

Wednesday, March 24, 2010

Sambungan cerita atan…

Igt lg x pasal cita atan n telur-telurnya tu???

Aku nk sambung sikit ja pasal cita ni, tp, xdak perubahan plot…

atan mcm besa berulang-alik ke tempat telur-telurnya itu..huh.. ayat skema la plak… tp, yg aku tgk skrg ni, dia dh jarang2 dtg tgk telur-telur dia tu…

Ok, tamat cita pasal atan.

Yg aku nk sambung ni cita pasal aku plak…hehe

…weekend baru2 ni aku balik kg.

Miji tegur aku, ni telur atan ke???

Huh, xlah ni telur masin lah aku bawak dr perlis…

Hehe… motif cita ni??? Korang pikir lah sendiri..

Wednesday, March 17, 2010

sambungan kisah Atan dan Telur-telurnya...

kalu korg nk tau, cita yg Aku masukkan pd en3 sblm ni...nnt aku akn smbg cita 2 lg mengikut perubahan yg berlaku pd Atan dan telur-telurnya...

Sunday, March 14, 2010

Kisah Atan dan Telur-Telurnya

Atan mempunyai beberapa biji telur. (kata miji, telurnya terpisah daripada badannya). Setiap hari Atan akan datang ke tempat yang dia simpan telur-telurnya itu. Beliau akan menjenguk dan merenung telur-telurnya itu. Selepas itu beliau akan mengalih mereka (telur-telurnya) agar berada dalam kedudukan yang selamat dan sihat. Begitulah salah satu rutin harian Atan sebagai seorang yang memiliki telur.


jika telurnya kotor atan akan mencuci dengan sabun..kebiasaannya beliau akan cuci dengan menggunakan sabun yang banyak.malahan pula beliau suka menggunakan tangan kiri untuk mcucinya.bila telurnya sudah bersih, atan akan berasa puas.sungguh keji atan tersebut. (perlu ke masuk kan part ni? Part ni ditmbh oleh CD.)

# lepas ni akan update cita ni dari semasa ke semasa apa yg terjadi pd telaur Atan itu…

Wednesday, March 10, 2010

keheningan malam

Lately ak memg bz sgt… mlm ni mlm 1st aku tdo lewat smpai mcm ni sem ni. Xpernah aku tdo lewat mcm ni. Ni angkara asimen aku yg byk nk kena submit minggu ni. Pas2, dpt lak asimen baru.huh…
Tp, aku still kuatkan smgt nk update blog n masukkan entri kat bawah ni…

So, selamat berasimen utk aku.

kisah lelaki bengong

Aku : hello.
LB : hello.
Aku : fat**** ada?
LB: ni sapa?
Aku : aku ni sepupu dia. Sapa ni?
LB : ang tau ka aku ni sapa? Ak ni balak dia. Ang nk bt pa dgn dia. Aku terajang satgi kot.
Aku : we hang ni pehal? Aku nk ckp dgn sepupu ak pn x blh.

Terus aku letak phone. Bodoh pny budak. Lantak aku lah nk ckp pa dgn sepupu ak sndr. Apa dia dia sapa??aku rasa balak ke pakwe ke bf ke yg ckp ayat mcm 2, org x tamadun kot skrg ni…org skrg dah xderlah nk membabi buta mcm tu, melainkan dia tu yang babi.
Amik ko, ak x pernah menyumpah smpai cm ni. Tp, korang pikirlah, kalu korg da nk ckp dgn sepupu korg, pas2 org yg ngaku balak @ awek dia ckp cm 2… maki hamun korg …apa kes…
Yg sepupu aku sorg ni sengal gak, boleh lak g bg kat org sim kad dia. Huh, dgn dia sekali kena marah dgn aku, ye lah, masih budak2 x reti nk pikir.

Sori r kalu aku pny entri kali ni, agak kasar bahasanya…aku memg marah.

# LB : lelaki bengong, bangsat.

Saturday, March 6, 2010

cakap x serupa bikin...

byk giler asimen yg nk kena antar mgu depan...tp, aku stil xdak improvement. this weekend da org ajak ak g 1 program, tp ak tepis dgn alasan nk bt asimen. tp, ptg ni ak just buang masa dgn layan internet n tidor. huhu...apa nk jadik neyh???
azam 2 dh kuat giler nk bt asimen lah, nk siapkan asimen awal lah. tp, hampeh...

Tuesday, March 2, 2010

korg layan lah benda ni. to the owner blog, sori aku link tanpa kebenaran.

Friday, February 26, 2010

KLCC...

bgn pg, terus bob ajak aku g KL. tnp byk berfikir, terus aku pn kata jom.

smapai jer KL, g KLCC... ak tny bob, bt pa dtg sini? sja jalan2... bob kta lg jom g Petrosains. ak on jer..

masuk Petrosains, best giler lah..berbaloi aku bayar (eh, bukan. bob yg bayar, ak pn xbayar lg kat dia)rm 9.60 slps diskaun...

memg byk bend dlm 2, smapi lah ak pn xtau nk bt pa...benda paling ak x blh lupa, aku msk tiub yg gelongsor 2...memg best...

pas2, g lowyat Plaza, bob beli laptop baru, jeles ak..hehe. ye lah, laptop dia skrg ni dh ngokngek...heheh...

p/s: setiap kali ak g KL memg berbaloi...

Thursday, February 25, 2010

Chinese look @ others look…

Aku parking motor,
Pakcik: ya, hello…nk apa?
Aku : emm, pakcik sy nak nasi lemak kukus lima, eh enam bungkus ler…

Yg aku pelik apsal pakcik yg pakai kopiah tu say hello kat aku, dia igt aku ni Chinese @ kaum len…hehe… kalu korg nk tau, masa 2, aku pakai helmet xbuang pn, huhu, ye lah x mandi lg dh g beli nasi lemak…hehe…

;) ish, ak ni asyik cita pasal benda ni jer, xde benda len ke…

Thursday, February 11, 2010

CNY

salam n salam sejatera semua...

kejap lg aku dh nk nek tren balik kg halaman ku yg terchenta sbg menghayati cuti mid sem merangkap ct chinese new year... yeay..

so mgkn selama seminggu ak x berblog @ singgah kat blog yg selalu ak bca..so, hpi holiday...

10022010

korg tau ke pa maksud no 2??? pikir ler sendiri...

x nk pikior??? meh ak gtau...that is yesterday... now im 21st...

hehe...

sememnjak ak guna facebook ni, ramai la yg wish kat aku...hehe...

noting spesel pn...


1 lg benda yg aku nk gtau, mlm ni ak akan nek tren balik ke kg halaman...insya Allah selamat pg n balik...

Monday, February 8, 2010

new day..

ari ini ari apa murid2???

ari ni ari isnin cikgu...


huh, apa kena dgn aku ni...ni bermaksud dh masuk minggu ke 7 kuliah aku...dh masuk separuh perjalanan dlm sem ni...

aku habiskan sisa weekend aku dgn berkhayal, x bt pa2..teruk r aku...aku memg malas, aku da asimen yg nk kena submit mgu ni sblm aku balik lke kg halaman aku; ct mid sem...

lepas CNY lg byk asimen nk kna submit. huh...ape lah nk jd dg aku ni...azam je kuat minggu ni nk habsikan asimen, tp habuk pn tarak...

Friday, February 5, 2010

hepi besday (2)

ni entry aku yg kedua cerita pasal besday kwn aku taun ni...sblm 2, aku nk gtau ramai yg hosemate aku ni lahir bulan 1 n bulan 2...

so, kali ni besday, dauh...aku rasa celebrate paling best setakat ni...kitorang masak nugget, sosej, french fries n keropok...best r..dlm kul 12 lebig kitorg mkn...

pas2, bermulalah agenda paling best...huhu...memang teruk r..

si dauh ni, badan dia besar, budak silat, so, pas dia kena cm 2, dia x puas ati r..terus dtg kat semua org n ucap terima kasih, pas2 boleh lak nk peluk org dgn baju dia yag bau telur + tepung + air..yerkkk...

so, kitorg pn lari r bertempiaran. ke bilik sndr, bilik org n aku lak ke tandas..huhu...

Monday, February 1, 2010

010122010

happy monday all.

happy new month...

happy happy...

Pejam celik, makan, tidur, buang dah masuk bulan ke-2 butk taun 2010…

Cepatnyer masa berlalu…

Tp, aku xbegitu hargai masa…

Ape kessss???

Sunday, January 31, 2010

31012010

lg 45 minit berakhirlah januari 2010..so,lepas ni, dh xde lg januari 2010...
esok dh masuk fabuari dan juga masuk minggu keenam kuliah aku...cepatnyer masa berlalu...
asimen makin bertimbun, tp kemalasan aku opn makin bertimbun. apa nk jd ni???

Thursday, January 28, 2010

kuciwa...

Kecewa giler, bila xdpt apa yg diharapkan. w/p just benda kecik jer, tp ia boleh bg kesan...just terkenangkan bila org juga mengharapkan aku sesuatu...w/p aku lupa, aku sanggup berpatah balik utk penuhi harapan org... siapalaha aku???

Wednesday, January 27, 2010

penilaian terhadap diri

Sblm tu aku nk gtau korang yg entri aku yg ini agak serius…

Kdg2 kita rasa diri kita yg terbaik, cukup perfect…

tp, siapa kita untuk menilai orang lain,

siapa kita untuk mengtakan org lain salah,

segala apa yg dilakukannya salah..

ingt lah kita x boleh utk menilai diri kita sndr,

kita x mampu utk berbuat demikian…


setelah aku fikirkan kembali, aku bukanlah baik sgt pun, aku da byk kelemahan, tp aku hipokrit sembunyikan kelemahan aku, yg aku tau mencari kesalahan org lain…

x tau nk letak tajuk pa....

Kesibukan aku menyebabkan aku xdpt nk update blog ni w/p da benda aku nk cita n juga aku xdpt nk melayan blog2 yg aku ikut... sori ek, nnt kalu da masa, aku baca, k…

Sibuk ka??? Sabtu aku ke KL sehari suntuk dgn pglmn baru aku yg sgt bernilai. 1 dlm 10000 pny pglmn…nant kalu da masa, aku akan cita pasal trip aku Kl tu..ahad pg, aku da bengkel penulisan ilmiah, huhu... petang 2 lak aku ke Sepang Gold Coast semata-mata nk mkn, jauh 2 dr tg malim ke Sepang…dh kwn aku ajak teman, so aku p je lah, dia belanja mkn ikan bakar…bes siot…thanks Rizal…

sekarang ni pun aku da byk keja nk kena setelkan, asimen dh bertimbun…huhu…Cuma aku je yg mls nk buat, xdak kesdaran sivik lgsg…

Monday, January 25, 2010

my trip 2 KL

nnat lah aku cita pasal ni, aku letih, nk tdo...

Thursday, January 21, 2010

duit mengalir bagai air

Apsal aku rasa mcm duit aku mengalir mcm air je ni??? Bahaya3x…
Aku rasa aku dh cuba kawal aliran duit aku sekawal yg miungkin agar dia x sewenang-wenangnya keluar…
Ye lah duit dpt sekali gus cover utk 2 sem…x byk pn below 10K jer…
Alhamdulillah, aku skrg dh jd budak tajaan kerajaan. X pyah sebut kot kementerian pa…
Aku kesian gak kat kwn2 aku yg belum lg duit diorg di kreditkan drpd PTPTPu….hehehe..entah lah pa masalahnya.
Alhamdulillah, duit aku dh masuk dr awal sem lg. so, kpd kakitgn kerajaan, jgn lupa nk byar cukai…bantulah aku yg menuntut ilmu ni…

Monday, January 18, 2010

xde tajuk...

janganlah kita menganggap orang yg paling kita benci adalah orang yg kita benci selamamya kerana suatu hari ia akan berasa sekelumit suka padanya..

janganlah kita menganggap orang paling kita suka adalah orang yang akan kita suka selamanya, suatu hari kita juga akan berasa sekelumit benci...

Monday, January 11, 2010

AJL 24


Akhirnye..terungakai sudah segala persoalan. Huh, nerd r plak ayat aku ni…
Tahniah, Aizat ur da bes, dan juga tahniah kepada smeua pemenang.korng semua memang bes..
kalu tgk persembahan td, memg susah nk bt ramalan sape yg akn menang..

Juara lagu : Pergi - Aizat
ke-2 : Dan sebenarnya - Yuna
ke-3 : Bencinta - Faizal Tahir

Vokal terbaik : Black
Persembahan Terbaik : Aizat - Kau Aku.

Aizat memang bes, budak2 tu memang comel.
Congrates Aizat….

Lirik lagu ‘Pergi’


Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..
kau pergi.. pergi..
kau pergi.. pergi..

Saturday, January 9, 2010

Chinese Look + Borneo Look

aku ingat aku ni antara org yg boleh dikatakan chinese look(perasan sendiri).
tp, rupa2 nya aku ni ada lg 2 title yg aku sndr bg kat diri aku sendiri iaitu 'Borneo Look' huhu...

sebab aku kata cm tu, petg td masa aku p kedai aku terserempak dgn uncle sorg ni, xkenal pun...

uncle :u ni sekolah kat cni ka?
aku : yup kat ****.
uncle : dah berapa taun dah?
aku : 2 taun dah ler.
uncle : owh bagus2, u mana mari? sarawak ka sabah?
aku : x lah sy dr perlis.

tersenyum aku masa otw balik umah sorg2..huhu...ensem ke aku ni, x pun...cuma aku ni x nmpak mcm melayu sgt...

alhamdulillah...

Friday, January 8, 2010

hepi besday...

kitorg baru je lepas celebrate kwn aku sorg ni pny besday...

his name Skil. (x nama sebenar)salah satu dr nama dia r...

so, aku ucapkan Hepi besaday!!!

besa2 je kitorg bt, just pecah telur ats kepala, simbah tepung n simbah air.
tp agak best r, kitorg bt gimik dulu...
letrik xde, so semua org pn keluar la...bukan pa kalu bt mcm 2, dlm umah, habis ler kotor umah, saper nk kemas??? ade aku rajin...

Wednesday, January 6, 2010

resepi baru...

ari ni aku da goreng keledek bt santapan kwn2 aku n perut aku..hoho..

ye lah dh bt sorg2, bancuh tepung pn sendiri, pas kopek, potong n basuh keledek 2, aku pn goreng le keldek goreng, yelah xkan goreng keledek blh jd pisang goreng lak...


sblm aku cita lg, aku dgn bangganya nk gtau yg keledek 2, import dr perlis tau bwk meh tg malim neyh.huhu...aku bawa sekali masa aku balik cni minggu lepas...

ok, smbg cita balik, mas aku tgh goreng 2, tetiba kwn aku dtg.

leo (x nama sbnr): weh butang, ni tepung beras ke tepung pulut.
aku: (dgn banggnya aku menjawab) mestilah tepung beras.
leo : cube ko tgk betul2, ni tepung pulut lah wei. ko bancuh tepung dgn tepung pulut lah.
aku: a'ah laaa...tepung pulut... (dgn nada yg sopan)
leo: huh liat lah wei...
aku : !@#$*&

hehe. biar lah, aku pikir nnt mesti habis gak. huhu...

'sekadar hiasan'
bila diorg mkn, diorg kata sedap plak. huh, tengok lah sapa yg masak..huhu..
baru korg tau kesilapan resepi blh jd resepi baru...

tambah plak kalu cicah dgn sos @ sambal kicap. kalu korg x pernah mkn, cuba la try test. huhu...

Sunday, January 3, 2010

1st weekend + boys over flower



selamat ari ahad semua... ni 1st weekend utk sem ni dan juga utk taun ni..huhu...

mcm besa nothing spesial... malasnya lah nk bt keja..huhu...


mlm td aku dh habiskan drama korea 'Boys over flower'. agak best cita dia, aku malas nk review cta ni...yg aku nk gatu citaq ni memg best, huhu...

w/p aku agak lambat tgk cita ni, tp aku tetap nk gtau yg aku baru je habis. ada aku kisah kalu korg nk kata "itupun nk gtau". dan juga sewaktu dgn nya..huhu...

kalu sapa2 belum lg tgk cita ni, boleh lah cri dr sapa2 yg ada n lyn. kalu xpun layan jer kat tv8 kul 8.30mlm. isnin-jumaat...
eh, tv8 kena byar aku ni...

Friday, January 1, 2010

new year 2010

selamat datang tahun 2010... selamat berlalu 2009...

so, aku pn nk wish kat korg semua hepi new year @ selamat tahun baru 2010...

harap taun ni bakal memberi seribu satu kebaikan kpd korg semua dan jugak pd diri aku... amin...