Sunday, October 24, 2010

kesayuan...

teiba ja aku rasa sayu bila tgk gambar2 kawan2 aku kat fesbuk....rasa seron ok pon ada bila diorg g jejalan kat tempat diorg yg kat obersea tu...hmmm, jeles plak aku tgk..tu la, org suh gbelajar obersea x nak...

yg sayu tu, maybe dh lame x jumpe diorg ni...huhu

antara kawan dgn awek...kawan lg penting doh!!!

Saturday, October 23, 2010

damn bz...

first of all i want 2 say sorry if my english broken b4 u say to me its sound stupid when u speak english!!!

ok, although my life now free of any asignment that made my head no peace every time, but i have duty on my club 4 this weekend. im damn busy u know!!!

astaghfirullah..i never mencarut b4  this...

Thursday, October 21, 2010

20102010

angka tersebut sangat lawa....tarikh keramat @ x aku x tau...kalu keramat pon buka sebab tarikh...tarikh adalah nombor dan hari tersebut, xde maknenyer nk keramat @ x. nonsence!!!

Sunday, October 17, 2010

happay sunday!!!

title tiada kaitan dgn etri...

mcm biasa, setiap sabtu mlm aku akan tercangak kat depan tv3 bg melayan nafsu aku utk meleyan cerekarama...cita td, 'berdosakah aku'. memg bes! gua x bohong cakap lu!

tp, 1 benda yg gua rasa kurg patut, apasal bila cita melayu ja, bila part nk mintak maaf kat mak @ ibu @ mami @ mama @ seangkatan dengannya, anak tu akan cium kaki... y? y? y?

runsing aku, awat, dpt cium syurga ka kalu cium kaki mak tu?

aku pernah dgn sorg ustaz ni ckp yg 'Syurga di bawah telapak kaki ibu" tu bukan hadis Shohih..ok, korg jgn nk tny lebih2 kat aku, kalu nk tau, g cari org yg lg pakar bab agama ni...

aku rasa, x payah kot, dok p buat scene cium kaki tu, nnt takut2 tersalah plak...

Wednesday, October 13, 2010

kemalasan..

orang ni, kalu dh malas tu malas jugak!

kalau org bg sepinggan nasi pon, dia x kan mkn, nk kena suap plak tu!!!

Monday, October 11, 2010

ikhlas...

title xdak sangkut paut dgn en3...

jauh di sudut ati aku, aku kesian, bersalah...tp, apa boleh buat...aku insan yg lemah...

ya Rabb, bantulah hamba Mu ini..

Sunday, October 10, 2010

lawak komanwel


Situasi : 3 orang kawan di hadapn tv.
Saluran : TV1.
Rancangan: sorotan harian Sukan Komanwel.
Acara: angkat berat

Jo: Eh, hebat ek dia angkat. Berat tu.
Bootunque n MJ: Hahahaha (gelak terkekah-kekah)
Bootunque: Memang lah dh nama pon angkat berat kan.

Jo: yg tadi tu, kategori apa? Injek ek?
Bootunque n MJ : hahahahahahahahahahhahaha….
MJ: clean n jerk lah…

101010

tarikh 2 kira keramat ke? istimewa ke? special ke?

bila da tarikh berturut cm ni, org sibuk nk pilih tarikh ni nk bersanding, nk akd nikah..huhu..


060606, 070707, 080808, 090909, 101010

Kalu aku nk kawin taun 2017, da ka terikh 171717???

Hmm…

Wednesday, October 6, 2010

kenagan terindah..

Dlm kesibukan yg melanda, aku tetap nk masukkan entry ni…Pernah x korang teringat @ saje2 mengingat balik kenangan lama korang masa zaman kecik-dulu??? Ye lah, kot2, mase sebelum tidor, tengah kat dlm tandas ke @ kat mane-mane jer yg boleh menyebabkan imaginasi korang terlayang ke masa lampau…

Malas aku nk merepek byk2, layan video nih.

video

Amacam, video ni aku amik dr fesbuk salah sorang kwn aku. Aku pon lpa sapa, jgn marah… bila tgk video ni, terus terimbas kenanganku ke zaman kanak-kanak, memang masa kecik-kecik dulu, zaman kanak-kanak riang ribena, selalunya apa yg kita main dgn kwn yg berunsurkan perlawanan, mesti nk menang. Kalu ade org bt dajal, kita akan lawan habis-habisan sampai boleh nangis..haha..korg pon mcm 2 kan…kalu x, kesian lah, x normal lah korang…

Sunday, October 3, 2010

perihal menolong...

Actually, bila habis aku taip untuk entri ni, aku terpikir sama da nk post @ x…ahhh, lantak r, aku nk post gak. Apa yg aku dh tulis adalah berbunyi spt berikut:

Aku malas dh membebel kat blog nih, nnt x pasal2 org cop blog aku ni, blog bebel mcm mak nenek…

Huh, tp, aku still nk ckp gak.

my dear blog…
Aku bukan nk mengungkit, tp, aku gak insan biasa yg ada perasaan…
cerita dia cenggini...bila org mintak tolong, aku ckp x nak! Ya, aku da reason aku sndr y im prefer not to help. +pula aku tgh ada keja yg rasa lebih pntg…
Bila aku ckp x nak, terus org ungkit yg dia pernah tolong aku, selalu sgt tnp diminta pon tolong gak…tp, cara ayat dia mcm aku x pernah tlg lgsg! Aku rasa, apa yg aku dh pernah bt lg lebih kot, aku bt benda yg menguntungkan semua org, yg benefit dia pd org yg lebih dr sorg n hampir semua yg hidup dgn aku…

Perlu ke aku nk ckp semua ni, nk ungkit balik 1 per 1 apa yg aku dh buat…Ko ade???

Saturday, October 2, 2010

Luahan hati seorang yang bernama lelaki…

Ah, jiwang pulak tengok title kat atas tu kan…huhu…sbg seorang lelaki, aku pernah terpikir utk memperisterikan seorang wanita…wanita yg mcm mana, ni aku nk gtau ni, sabo2…

Masa balik raya kat kg ari tu, di dalam bilik mandi…
Aku terpikir yg aku nk cari perempuan yg :
1. Boleh memasak & mengemas
2. Menyayangi aku mcm dia sygkan diri dia.
3. Sygkan parent aku mcm aku sygkan diorg
4. Boleh jaga parent aku kalu diorg sakit.
5. Boleh menjahit (ni, kalu da bagus r…)
6. Ada agama, ada rupalah sikit…
Ni, kira mcm ciri2 wanita idaman aku ler..huhu…

Benda ni, aku boleh terpikir disebbkan oleh tv yg byk tayang pasal cita2 yg boleh dikira menarik ler ..sarat dgn pengajaran..so, aku pon terpikirlah perkara mcm ni… x salah kan?kan?

aku pon x tau cm na lah aku boleh terpikir benda cm ni..huhu...

p/s: kpd wanita yg mempunyai ciri2 di atas n masih single, boleh lah masuk line...huhu

Friday, October 1, 2010

011010

hai guys! to all muslilm, assalamualaikum...

bila korg tgk title entry aku tuh,mesti korg dh dpt pikir pa yg aku tulis utk entry kali ni kan. kan?

sedar xsedar dh masuk bulan 10 @ org kg aku sebut bulan oktober...cepatnyer masa berlalu...

btw, aku nk mintak mahap pd korg sume coz dh lama x update blog aku ni...hampir sebulan aku xupdate...emm, balik ct raye dh 2 minggu, balik meh ke tmpt yg aku belajar ni pon dh 2 minggu sejak habis ct raya...emm, di sebabkan ke'busy'an yg melanda, aku x sempat lgsg nk update blog ni, just sempat baca 2, 3 blog korg jer...sori guys, weekend ni, aku qada',k..haha

mlm ni, aku akan sambung bt asimen,tp, azan kat era fm baru jer habis n aku dh mula mengantuk!