Thursday, September 15, 2011

cerita Tren

situasi 1 : First time nek tren sorg2 2008…
(masa tu kira time2 skema r..huhu..)
Da sorg budak poyo giler duduk tempat aku…
Aku bertelagah kejap kata yg dia duduk tu tempat aku, dia xnak mengalah…
Aku jenis yg malas nk ckp byk,
Aku terus panggil org yg cek tiket 2 bg tau kat dia situasi aku…
Pas2 org ktmb suh budak tu pindah duk seat belakang seat yg dia duduk masa tu…
Aku pon duduk lah tempat aku balik…
Aku puas n bangga.!!! Tp, aku rasa, aku ni pon 1, bangang gak. Boleh jer kalu aku duduk seat kosong yg budak 2 xnak duduk…
kegigihan aku dh menunjukkan aku adalah budak U sem 1 n first time nek tren..hahahahaha…


Situasi 2 : September 2011
Aku dengar perbualan mak n anak…
Tempat : dalam tren yg sedang bergerak drpd bukit mertajam menuju ke KL Sentral…
Mak: tren ni unduq, jalan ke belakang.
Anak: memang lah.. Satgi sampai kat simpang tu dia jalan betoi balik lah… NI LAH CARA TREN UNDUQ

Aku  sengih diam jer…huhu…budak2 lingkungan umur 9-11…bak kata kawan aku si Fand, buat PT (buat pala tau..hahaha…)

No comments:

Post a Comment